Landskrona

Hotat vittne hördes om parkeringsplatsbråk

När rättegången mot den 23-åringe som misstänks ha orsakat en 78-årig kvinnas död på en parkeringsplats i Landskrona fortsatte i dag fick rätten höra åklagarens huvudvittne som blivit hotat inför dagens vittnesmål.

Åklagarens kronvittne i rättegången om parkeringsplatsbråket i Landskrona har hotats. Det berättade han när han hördes i Helsingborgs tingsrätt idag. Hotet, som uttalades igår är polisanmält.

Vittnet berättar att han hotades när han som vanligt varit och ätit på restaurangen vid infarten till parkeringen i Landskrona. En okänd man kom fram till honom och sade att han skulle glömma det han sett.

Vittnet har sagt att det såg ut som att ett slag utdelades med knuten näve mot den 78-åriga kvinnan, som senare avled. Sedan såg han en äldre man få två slag.

Vittnet pressades hårt av den misstänktes försvarsadvokat, men upprepade gång på gång hur han uppfattat händelsen. Det fanns ingen tvekan, 23-åringen slog ner kvinnan.

Försvarssidans vittne idag var den misstänktes nioåriga brorsdotters vittnesmål. Men hennes vittnesmål ifrågasattes av åklagaren, eftersom han menade att det var tydligt att hon blivit tillsagd vad hon skulle säga.

Enligt advokat Leif Silbersky är det ett problem att det bara finns ett oberoende vittne.

– Man ska värdera bevisningen väldigt försiktigt. Finns det inte 100 procentig bevisning så friar vi hellre än fäller i det här landet friar vi hellre än fäller.