oskarshamn

Miljonbelopp till sparkad VD

Det kommunala bostadsbolaget i Oskarshamn, Byggebo, riskerar att få betala ännu mer till den sparkade VD:n Mats Adelgren än tidigare. Det handlar om miljonbelopp.

När det hölls skiljedom i Malmö i måndags och tisdags mellan parterna ställde nämligen Mats Adelgren betydligt högre krav än i det bud han lade fram från början.

Byggebos styrelseordförande Åke Nilsson säger att det är mycket som skiljer parterna åt då de har olika uppfattningar om Adelgren har rätt till sitt avtalsenliga avgångsvederlag eller inte.

De båda parterna har nu sett ut var sitt ombud som i sin tur enats om en skiljedomare. Där efter möts parterna i en domstolsliknade förhandling och utslaget brukar komma efter någon månad.

I det här fallet har Mats Adelgren tidigare lagt ett bud om vilken ersättning han vill ha efter att ha avpolletterats från jobbet som VD för Byggebo. Men de kraven har styrelsen avvisat:

- Styrelsen anser att man hade rätt att avskeda honom, därmed punkt.

Kan det här bli dyrare för Byggebos del än om ni hade gått med på Mats Adelgrens krav?

- Ja, det kan det bli. Det är avsevärda belopp, det handlar om miljontals kronor.

Mats Adelgren sades upp från VD-tjänsten efter att det uppmärksammats hur han uttnyttjat sin ställning för egen ekonomisk vinning.