örebro

Vattenverket i Örebro slogs ut av åskan

Ovädret över Örebro län har skapat stora problem med vägar som spolats bort och hushåll utan ström. Vattenverket i Örebro slogs ut av ett blixtnedslag vilket ledde till stora problem med vattenförsörjningen på torsdagskvällen.

Huvudvattenverket i Örebro stod helt still efter ett åsknedslag vid 21-tiden på torsdagskvällen. Det var lågt tryck i kranarna och många hushåll var helt utan vatten.

Men vid 23:30-tiden hade man lyckats få strömmen tillbaka så att vattenproduktionen kunde komma igång igen.

– Vi håller på och bygger upp trycket igen och det verkar fungera bra, säger Mats Brantsberg, säkerhetschef på Örebro kommun.

Nu kommer vattnet att successivt komma tillbaka till kranarna i takt med att trycket byggs upp. För att inte orsaka missfärgningar fylls vattennätet upp långsamt

– Vi kommer sakta men säkert tillbaka till en normal produktion.

Man kommer att åka ut och kontrollera vattnet i utkanten av systemet men än så länge rapporteras det om rent och fint vatten som kommer ur kranarna.

Det kraftiga regnadet har fått en fått en väg att rasa in vid Åmmeberg vid Askersund, söder om Örebro. En bil hade åkt ner i det stora väghålet som uppstått och kunde inte komma loss.

De två personerna i bilen fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Under kvällen var också 620 hushåll i Örebro utan ström.

Enligt SMHI kommer ovädret att öka i styrka under morgondagen.