Säsongen 2010/11

Samtliga Stockholmslag hamnar i serie D

Nu är det tio lag i serien igen. 

Serieindelningen för division 1 säsongen 2010/2011 blev betydligt enklare för Svenska Ishockeyförbundets seriekommitté att göra denna säsong vad det gällde grupp D.

Trångsund lyckades inte kvala sig tillbaka via kvalgrupp C. Det innebär att det numera ”bara” är åtta lag från Stockholmsregionen och då blev det enkelt att låta Nyköping och Visby/Roma vara kvar i grupp D.

De tio lagen i bokstavsordning: Botkyrka, Huddinge, Järfälla, Nacka, Nyköping, Nynäshamn, Vallentuna, Wings, Visby/Roma och Väsby.

Det som jag tycker var bra med den tolvlagsserie som spelades säsongen 2009/2010, var att lagen möttes hemma och borta med 24 matcher i grundserien, vilket gjorde serien rättvis. Nu när det åter blir tiolagsserier kommer det att bli 27 matcher och lagen möter varandra tre gånger i grundserien. Hur lottningen än utfaller kan det aldrig bli full rättvisa med ett sådant serieupplägg.

Förbundet har lovat att lottningen skall vara klar före midsommar. Det svåra i serie D brukar vara att pussla ihop det så bra som möjligt för Visby/Roma. Detta så att laget kan få fortsätta att spela sina matcher fredag/söndag där det normalt är så att matcherna ligger på onsdagar och söndagar och med ett par extra fredag, för att man skall hinna med hela spelprogrammet fram till juluppehållet.

Jag återkommer så snart jag fått lottningen och om jag har ytterligare information om den framväxande Stockholm Hockey League som lagen i serie D håller på arbeta fram.

Lennart Hanson
hanson@sr.se