hultsfred

Utvisas efter våldtäkt mot barn

En 22-årig man som varit bosatt i Hultsfred döms till fängelse i två år för våldtäkt mot barn. Där efter ska han utvisas och får inte komma tillbaka till Sverige på tio år.

Det var den 15 april som en elvaårig flicka och hennes två kompisar träffade den 22-årige mannen, som var helt okänd för dem, i Hultsfred.

Mannen ska ha fått flickan att ge honom sitt mobilnummer och där efter hade de kontakt vid flera tillfällen under en och en halv timmes tid ungefär. Flickan hittade då bland annat på att hon var 14 år gammal och mannen påstod att han var 16.

Flickan och hennes kompisar smög samtidigt på mannen men efter en stund bestämde hon sig för att gå fram till honom efter att han bett om det i ett telefonsamtal.

I ett videoförhör som tingsrätten tagit del av berättar flickan hur mannen med våld tvingat henne att utföra en sexuell handling. Hon försökte säga nej och kände sig rädd. Efteråt var hon både äcklad och ledsen och sedan händelsen inträffade har hon haft sömnsvårigheter och panikångest.

Mannen nekar till brott. Han påstår att flickan gjort det hela alldeles frivilligt. Men tingsrätten bedömer hans berättelse som orimlig till stora delar.

Flickornas versioner är mer trovärdiga enligt rätten. Dessutom har deras berättelser styrkts med hjälp av sms från flickans telefon och bevis som samlats in i samband med polisens tekniska undersökning.

Mannen döms till två års fängelse. Där efter ska han utvisas och förbjuds att komma till Sverige i tio år. Tills domen träder i kraft kommer han att sitta häktad. Han ska dessutom betala skadestånd till flickan på 110 000 kronor.