Det blev fest

Fest eller Fiasko? Ja, det blev det förstnämnda. Tre Kronor är i VM-semifinal för tionde året i rad. Jämför det med Kanada (missat tre gånger), Ryssland (missat fyra gånger) och Finland/Tjeckien (missat fem gånger) så förstår vi att svensk landslagsishockey håller en unikt jämn hög nivå.

Laget före jaget. Jobba för varandra. Organisation är viktigare än glamour. Det är sånt som gör Tre Kronor så stabila.

Men men men... Vi vill ju att det någon gång ska hela vägen. För detta krävs kanske lite mer risktagande, gambling och utmanande manövrar. Det gick hela vägen 2006, men det är också enda gången de senaste 12 åren.

Jag hopppas stenhårt på "The next generation" med Ekman-Larsson och Pääjärvi-Svensson i spetsen. De står för något nytt som är mer än bara "gediget".

 • Kliver någon fram och blir "mr Magic" nu à la Kenta Nilsson i Canada Cup 84? Omark??
   
 • Nu har vi flyttat 20 mil nordväst till Köln. Nytt boende med andra ord, och vi har lyckats skaka av oss hela Viasatmaskineriet. Vi får nu nöja oss med Boorken som mitt i all sin frispråkighet är en riktig hedersman.
   
 • Tyska sången på SAP Arena igår slår det mesta. Snart 60-årige legendaren Erich Kühnhackl fällde baske mig en tår på läktarplats. Det trodde man inte om den 2-metersmannen som drog på sig över 1000 utv.minuter i tyska ligan på 80-talet.
   
 • Boorken har förresten erkänt att det där med Hans Scheike på 80-talet inte var någon bra idé. Frågan är vad han känner kring valet av Wälitalo i kassen i CC-finalen?
   
 • Burman undrar om målisarna uppe i "obygden" kommande säsong. Jag tror att Tuomas Tarkki blir kanon. Det blir slutspel!
   
 • Jönsson undrar om det är första- eller andraklass som gäller i Radiosportens tågresereglemente. Svaret efter dagens resa måste nog ändå bli förstaklass. Tåget mellan Mannheim och Köln kändes som "Wild India".
   
 • TeknikerTobbe redigerar snabbare än sin egen skugga. Igår debuterade han också som trailerröst....lät som rena rama Hollywood. Här snackar vi internationellt genombrott!

Idag smäller det. Håll i din gamla Jofahjälm, Jaromir!


Tommy Åström

tommy.astrom@sr.se