Oförklarlig orsak till indisk flygolycka

Det är fortfarande oklart vad som orsakade den allvarliga flygkraschen i Indien på lördagsmorgonen. 158 i människor miste livet i olyckan.

Indiens luftfartsminister Praful Patel säger att kraschen ännu så länge är oförklarad. Vädret var normalt, planet mindre än tre år gammalt och piloterna - kaptenen var brittisk medborgare - erfarna.

En flicka i sjuårsåldern med svåra brännskador var bland omkring åtta människor som överlevde. En annan överlevare sa att det verkat vara en normal landning men att planet, en Boeing 737, sedan skakat kraftigt och därefter brutits i delar.

Det var ett Air India Express-plan på väg från Dubai som försökte landa vid den sydindiska kuststaden Mangalore tidigt i morse. Planet verkar ha haft kontakt med landningsbanan, som ligger på en bergsplatå, men sedan fortsatt ner i en ravin i anslutning till flygplatsen.

Experter säger att flygplatsens position, omgiven av raviner, gör den till en av de svårare i Indien att landa på.

Air India Express är ett lågprisbolag. Många av passagerarna uppges vara indiska gästarbetare på väg hem från arbete i gulfstater. Det tog lång tid för räddningsmanskap att nå det rykande vraket och tv-bilder visade hur bybor hjälpte till att försöka hitta överlevare från planet.

Mangalore, i delstaten Karnataka, har ungefär 400 000 invånare. Den ligger på Indiens västkust, ungefär 35 mil från IT-huvudstaden Bangalore.

Dagens flygkrasch var den värsta i Indien sedan 1996, då två plan kolliderade i luften nära huvudstaden New Delhi och 349 människor dog.