Fotboll

Ny hemmaseger för Carlstad United

Carlstad United har haft en tung period fotbollsmässigt den senaste veckan, två bortamatcher och bara en poäng.  På hemmaplan mot Valsta-Syrianska kom en efterlängtad seger med 2-0.

Det var Valsta-Syrianska som inledde bäst, och Carlstad var tillbakapressade redan från start. Dock försvarade man sig bra med hela laget under den inledande anstormningen. Valstaspelarna var spelade bra fram till straffområdet, men där blev de relativt enkelt av med bollen till Carlstad.

Efter en kvart av första halvleken började Carlstad flytta upp spelet och det blev en jämnare fördelning av bollinnehavet. Carlstad radade nu upp målchanser, men var märkligt tama framför mål. Man spelade sig fram längs båda kanterna men det avslutande skottet var oftast för löst och dessutom placerat rakt på Valstamålvakten.

Efter halvtidsvilan var det Carlstad som stod för en rejäl anstormning anförda av duon Gzim Istrefi och Adis Maglic. Med några lyckade räder längs vänsterkanten växte tuppkammen och de båda spelarna bjöd emellanåt på frejdig anfallsfotboll. Andra halvlek hann bara bli 5 minuter gammal innan Carlstad tog ledningen med 1-0. Det var nyss nämnde Istrefi som tråcklade sig in i straffområdet från vänsterkanten, grundlurade både back och målvakt och serverade Adis Maglic en boll som han kunde slå in i öppet mål.

Efter det hade Valsta svårt att ta sig in i matchen och det var fördel Carlstad resten av matchen. I den 83:e minuten slog inhopparen Oskar Lander in spiken i kistan med ett mål på hörna för Carlstad.

Det var två lag som bjöd på intensitet, spänning och en vilja att spela fotboll som möttes på Tingvalla. Om man därtill kryddar med teknikkonster i den högre skolan signerade Gzim Istrefi och Adis Maglic så förstår man att de 325 åskådarna hade en trevlig försommareftermiddag.