Bloggtankar om finalen

Bayern München hade matchen i den första halvleken och kunde, ja borde, ha utnyttjat något av sina målchanser.

Inter såg skakade ut ett tag och när man det såg som allra sämst ut... ja då fick Sneijder fram bollen till Milito som gjorde 1-0.

Första ronden till Mourinho och även om Bayern drog upp en mäktig offensiv i början av andra halvlek kändes det ändå som en tidsfråga innan nästa gyllene kontringsläge skulle komma.

Det kom - och återigen var det Milito som slog till.

Milito! Vilken hjälte den här våren.

Mål i kvart, semi och final av Champions League. Avgjorde den italienska cupfinalen mot Roma. Gjorde enda målet i ligaavslutningen mot Siena.

Thomas Müllers floppartade CL-säsong fortsatte. Han måste göra mål på sina chanser i den andra halvleken!

Julio Cesar är en otroligt bra målvakt. Utan honom hade Inter aldrig vunnit den här titeln.

Franck Ribery saknades såklart väldigt mycket i Bayern. Allt skulle gå genom Arjen Robben som visserligen hade övertag på Chivu (som för övrigt borde ge halva segerpremien till Cambiasso som gav honom ständigt understöd) men blev mer och mer osynlig ju längre matchen gick.

Kvällens lyssnarfråga i Sportextra var alltså: Vilka två spelare har vunnit Champions League och VM under samma år?

Rätt svar: Christian Karembeu (1998) och Roberto Carlos (2002).

Susanna kom på att Inter-fansen därmed har dubbel anleding att vara nöjda. Merparten av deras fans bör rimligen vara italienare och heja på Gli Azzuri i VM.

Inter hade nämligen inte en enda italienare med från start i kvällens final. Det är första gången genom tiderna som ett lag ställer upp i en CL-final utan någon inhemsk spelare i startelvan.

(22 maj)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se