Östersund

Länsbo hittad död i Östersund

En 34-årig man från Västernorrland hittades död i Östersund i går morse.

Det var ett norskt par som hittade mannen inne på Gamla teaterns bakgård.

Från början fanns oklarheter om hur 34-åringen dog men efter att tekniker från Sundsvall undersökt platsen tror nu polisen att mannen dog i en tragisk olycka, troligen genom ett fall.

- Det finns ingenting som pekar på att mannen har utsatts för ett brott, säger Ann-Christin Johnsen, informationsansvarig på Östersundspolisen.

Polisens tekniker från Sundsvall kom till Östersund på söndagseftermiddagen, och efter en första undersökning av kroppen och platsen där den hittades står det klart: Allt tyder på en olyckshändelse.

Det var strax efter klockan halv nio på söndagsmorgonen som ett norskt par som bott på Gamla teaterns hotell skulle hämta sin bil i hotellets garage. Då upptäckte de den döde mannen, som låg intill garaget, inne på hotellets gård.

Polisen kunde ganska snart identifiera den döde som en 34-årig man från Västernorrland. Han hade en sårskada i huvudet. Polisen spärrade av platsen och agerade i övrigt som om det handlade om ett brott.

– Vi kan inte utesluta någonting. Det är oklarheter kring dödsfallet och därför har vi har inlett en förundersökning angående misstänkt brott, alltså att någon eventuellt skulle ha vållat den här personens död, sade Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Östersundspolisen på söndagsförmiddagen.

Senare under dagen kunde alltså polisens tekniker konstatera att ingenting tyder på brott. Den döde mannens kropp kommer att undersökas av rättsmedicinska experter för att man säkert ska kunna fastställa dödsorsaken.