24 maj

Läkaren började bråka med en kollega och lämnade en patient på operationsbordet, som senare dog. Totalt har hon fällts för 29 felbehandlingar i Norge, gett upphov till 13 miljoner i patietskadeförsäkringar och förlorat rätten att operera. Och norska mynsigheter skickade ut en varning till grannländerna, men nu trots det arbetar hon nu i Hudiksvall.

Sverigedemokraternas enda kandidat i Ljusdal sparkades - eftersom han uttalade sig positivt om invandrare. Och vi frågar ut socialdemokraternas förstanamn till riksdagen Raimo Pärssinen.

Skandalläkaren i Hudiksvall

Den kvinnliga läkaren är HSAN anmäld i Sverige vid 7 tillfällen men friad i samtliga. I Norge har kvinna anmälts 42 gånger och fällts i 29 fall.

Norska myndigheter har förbjudit kvinnan att operera i Norge och den norska staten har fått betala över 13 miljoner kronor i patientersättningar för de skador som läkaren har åsamkat patienterna.

Hur reagerar Hudiksvallsborna? Vi är på plats.

Kjell Norman är kvinnans chef och är med oss i studion.

Norska myndigheter skickade ut en varning till samtliga grannländer, men det verkar ha stannat hos socialstyrelsen. Hur kan det komma sig att hon får operera i Sverige? Vi pratar med Per-Anders Suneson, chef för tillsyns avd. på Socialstyrelsen.


Politikerutfrågningar
 Varje vecka intervjuar vi ett av toppnamnen inom riksdags- och landstingspolitiken. Idag är det dags för Socialdemokraternas Raimo Pärssinen.


SD sparkade invandrarvänlig kandidat_
Sverigedemokraternas ende kandidat till kommunfullmäktige i Ljusdal uttalade sig positiv om flyktingmottagningen i kommunen.

Efter uttalandet drog partiet i Gävleborg in fullmäktigelistan för Ljusdal och kandidaten blev petad.