Hudiksvall

Läkarens kollegor förvånade

Åsikterna går i sär om den läkare som jobbar på Hudiksvall sjukhus och som förlorat rätten att jobba som läkare i Norge efter att hon skadat minst 29 patienter. Läkarens kollegor känner inte igen den bild som getts av kvinnan i media.

De Hudiksvallsbor som vi pratat med i dag tycker inte att kvinnan borde få fortsätta som läkare:

– Det är ju sådana gräsliga fel att man absolut inte vill bli utsatt för dem själv och inte någon annan heller, att man ska behöva bli skadad i vården, säger Inger Persson.

Personalen samlades
På ortopedkliniken på Hudiksvalls sjukhus samlades personalen i dag för att diskutera de senaste dagarnas rapportering om deras kollega, en kvinnlig kirurg som jobbat inom landstinget Gävleborg sedan 2008.

I Norge har hon felbehandlat minst 29 patienter och förlorat sin specialistlegitimation.

Den norska staten har betalat ut 13 miljoner kronor till patienter som felbehandlats. Bland annat har hon förlängt ett ben med 6-7 centimeter på en patient och glömt kvar material i en annan. Men den bilden känner inte hennes kollegor igen.

Förvånade Kollegor
– Jag förstod inte att det var den berörda personen som vi pratade om, säger Susan Persson som är vårdenhetschef på ortopedmottagningen på Hudiksvalls sjukhus.

Några patienter har ringt och frågat om vem som opererat dem.

– Då har jag berättat vem det har varit och så har jag även frågat vad de tyckte, men de var väldigt nöjda med den behandlande läkaren, säger Susan Persson.