Överkalix

Jägarna 2 - klart för tagning

Nu har arbetet med ett av Sveriges största filmprojekt under 2010 dragit igång. Det är filmen Jägarna 2 som ska spelas in i Överkalix, med bland andra Peter Stormare i huvudrollen.

Den 16 augusti startar inspelningen av den efterlängtade uppföljaren till succéfilmen Jägarna. I Överkalix pågår just nu de mest intensiva förberedelserna med bland annat bygget av en bar, en restaurang och en polisstation.

Miljöer som alla ska användas när man startar inspelningen av Jägarna 2.  I går besökte regissören Kjell Sundvall Överkalix.

– Det ser väldigt bra ut. Vi finputsar manus och har rollsatt så gott som alla roller, så det är bara go, go, go, säger han.

Via ljudlänk fick Överkalixborna igår också ta del av en hälsning från skådespelaren Peter Stormare som kommer att ha en av huvudrollerna i Jägarna 2. En film som inte har många likheter med Jägarna, som också regisserades av Kjell Sundvall.

– Den är helt fristående. Det enda som så att säga finns med i tvåan nu, från ettan, är Rolf Lassgård som spelar polis. Allt annat är nytt, säger han.

Vad kan du berätta?

 – Ja inte mycket. Det är att Lassgård kommer upp för att jobba på mordkommissionen som ska hjälpa till att lösa ett mord i ett litet samhälle, typ Överkalix, berättar Kjell Sundvall.

Den lokala polischefen spelas av Peter Stormare som får känna av när Lassgård kommer och lägger sig i hans jobb.

– Det blir en kamp på liv och död mellan dem, så det blir en tung film. Det blir det, säger Kjell Sundvall.

Det kommer även finnas plats för många norrbottniska skådespelare i filmen. Bland annat ska man besätta endel roller med statister.