Älvsbyn

Det går trögt för vattenfabriken

Det har varit ett trögt år för vattenfabriken i Älvsbyn. Försenade leveranser och stark konkurrens från ledande vattentillverkare har gjort att expansionsplanerna inte har blivit av.

Vid starten för ett år sedan anställdes fem personer vid vattenfabriken i Älvsbyn. Då fanns förhoppningen att lika många till skulle anställas under det första året, så har det inte blivit.

– Det här året har gått åt väldigt mycket till att leta reda på kunderna och skapa sig inträde till de stora kedjorna., säger bolagets nytillträdde vd Per Lindquist Omberg.

Han konstaterar samtidigt att året som sådant inte har varit så jättebra.

– Dels så hade vi en del order som låg inne när i startade upp, men vi blev försenade helt enkelt, säger Per Lindquist Omberg.

Han tycker också att det var lite naivt av de människor som trodde väldigt mycket på att projektet skulle lyfta på en gång.

– Med facit i hand så, ett vattenprojekt i Sverige, det kan inte lyfta på en gång för det krävs väldigt mycket planering, säger han.

Per Lindquist Omberg tycker att konkurrensen från de stora tillverkarna och ett naturligt bra kranvatten är svår.

– Jag ser det som fruktansvärt svårt, plus då att vi har ett dricksvatten som framför allt ni uppe i landet kan dricka när som helst och det är oftast väldigt hög kvalitet. Så vatten, bara vanligt stilla vatten, utan kolsyra eller lätta smaker, det blir jättesvårt, säger han.

Trots svårigheterna så tror han på framtiden för vattentillverkning i Älvsbyn.

– Vi kommer inte att ha någon dans på rosor i år heller, men det känns inte som någon panik heller det är en stark ägarstruktur, säger Per Lindquist Omberg.

Per Lindquist Omberg som är nytillträdd vd jobbar i nio olika företag främst i södra delen av Sverige.