Fotboll

Bajrami klar för FC Twente

På tisdagen blev det äntligen klart. Elfsborgs landslagsmittfältare Emir Bajrami är klar för holländska mästarna FC Twente.

Elfsborg och Twente kom på tisdagen överens. Emir Bajrami lämnar Boråsklubben med omedelbar verkan för spel i den holländska ligan.

"Jag känner att jag har utvecklats och att jag nu är redo för nästa steg och utmaning", säger Bajrami i ett pressmeddelande från den allsvenska tabellfemman Elfsborg.

Övergångssumman är än så länge inte officiell men enligt holländska medier sägs summan landa på motsvarande 40 miljoner kronor.

Twente, som vann ligan för första gången någonsin i år, har förlorat sin mästartränare Steve McClaren till Wolfsburg och därför blir det spännande att se hur lagets nya tränare Michel Preud'homme kommer att ansvara för Bajrami och hans lagkamrater kommande säsong.

I och med övergången blir Bajrami den femte svensken genom tiderna i Twente. Tidigare har Andreas Augustsson, Kennedy Bakircioglü, Daniel Majstorovic och Sharbel Touma representerat klubben.

Leonard Jägerskiöld Nilsson
radiosporten@sr.se