Bollnäs

Kampen mot GHB ökar

För ett halvår sedan chockades Bollnäs då 18-åriga Mimmi Jonsson dog av en överdos efter att ha tagit GHB. Mimmis pappa Lars Jonsson har nu startat en minnesfond i kampen mot drogerna.

– Om föräldrarna visst hur vanligt GHB är, speciellt här i Bollnäs, skulle de nog inte släppa ut sina ungdomar på fredag och lördag, säger Lars Jonsson.

Den 22 november i fjol fick familjen det hemska beskedet att 18-åriga Mimmi avlidit. Polisen misstänkte att drogen GHB var orsaken och det bekräftades senare när provsvaret kom tillbaks.

– Jag vet ju själv att det är hur många ungdomar som helst har provat, därför misstänkte man att det kunde vara något sådant. Men ändå blev det som en chock, säger Lars Jonsson.

Lars Jonsson har nu tillsammans med en kamrat skrivit låten Angel och startat en minnesfond för att bekämpa drogerna i Bollnäs. Han vill inte att fler ungdomar ska dö i en överdos.

– Om alla sitter hemma i stugorna och bara diskuterar det här men inte agerar då händer ingenting utan någon reagera. Men att få bort det helt och hållet är man bara dum om man tror, men man kan försöka rädda så många som möjligt, säger Lars Jonsson.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se