Luleå

Nätdroger beslagtagna

Polisens underrättelser visar att nätdroger för närmare en miljon kronor kommer till Luleå och Piteå varje månad via posten. Igår slog man till mot posten i Luleå och beslagtog 26 försändelser.

Beställarna av de beslagtagna drogerna är uteslutande ungdomar, flera är under 18 år. De har inga straff att vänta eftersom de aldrig hämtat ut paketen. Däremot har polisen pratat med föräldrarna.

Nätdroger marknadsförs som lagliga droger men det är en sanning med modifikation. I ungefär hälften av påsarna finns det narkotikaklassade preparat.

- Är det lagliga droger eller är olagliga? Vi vill veta vad som är i dem och nu ska vi analysera påsarna, säger Johan Ekström vid polisen i Luleå.

Enligt polisen har problemet med nätdroger i Norrbotten tilltagit de senaste två åren.

Underrättelser visar att det varje månad kommer in droger för närmare en miljon bara till Luleå och Piteå och läget ser förmodligen likadant ut i övriga länet.

Beställningen görs på hemsidor på internet och sedan är det bara att gå till ett utlämningsställe och hämta.

Hittills har den här verksamheten kunnat bedrivas tämligen ostört men enligt Johan Ekström ska man fortsätta att jobba mot nätdrogerna.

– I och med att vi gör det här så stör vi ungdomarna indirekt. Vi tar ju preparaten ifrån dem och de kan inte påverka sig just den här dagen för vi har drogerna i beslag, säger han.

- Och vi kommer att fortsätta med det här.