Sport

"Vi kommer att sakna en fantatisk fotbollsspelare"

För Emir Bajrami går en dröm i uppfyllelse. För Elfsborg innebär försäljningen av Bajrami till holländska mästarlaget FC Twente en rejält tillskott i kassan. Rekordhöga cirka 40 miljoner kronor var prislappen på Bajrami.

Bajrami är helt nöjd med uppgörelsen, som är den dyraste försäljningen som Elfsborg någonsin gjort.
Hur mycket pengar det handlar vill varken han eller Elfsborg bekräfta, men enligt uppgift handlar det om mellan 35 och 50 miljoner kronor.

-- Jag har drömt om att få spela utomlands ända sedan jag var en liten skitunge.Det här är ett stort steg i min fotbollskarriär. Twente är ett lag på uppgång och jag ser fram emot att spela i Champions League. Men i Elfsborg har jag fått vänner för livet och jag kommer att sakna dem, säger Emir Bajrami.

– Vi kommer att sakna en fantastisk fotbollsspelare, men det känns ändå bra. Vi har gjort det här ihop och var överens om att det med Twente var rätt läge att ta nästa steg. Det var sportsligt rätt läge för Emir men också givetvis en ekonomiskt bra ersättning till Elfsborg. Det känns bra att Emir får chansen att gå vidare till en klubb som ska spela Champions League och som verkligen vill ha honom, säger Stefan Andreasson, Elfborgs klubbchef, och fortsätter:

- Jag tror att Emir blir en av de största i svensk fotboll, jag hoppas och tror att han från och med denna veckan är helt  given för ett A- lansdslag, och kommer att bidra oehört mycket där. Jag tror att vi inom två, tre år ser honom en större liga. Bajrami är den kanske största talang jag någonsin sett.

Sara Homberg
sara.holmberg@sr.se