nyköping

Åklagaren överklagar Tellusdomen

Kammaråklagare Robert Eriksson i Nyköping överklagade idag tingsrättens dom i målet kring attentaten mot restaurang Tellus. Han är missnöjd med att männen bara döms för ett attentatsförsök.

Robert Eriksson menar i sitt överklagande idag att det finns bevis mot fyra av männen för att de deltagit i flera attentat mot krogen.

En femte man, som tingsrätten friade helt, har enligt Eriksson också tänt på krogen och åklagaren vill att han denne få minst sex års fängelse för grov mordbrand.

Tre av männen dömdes i tingsrätten till fleråriga fängelsestraff för allmänfarlig ödeläggelse.

Kammaråklagare Robert Eriksson vill nu att två av männen ska dömas för grov mordbrand och att ytterligare två ska dömas för förberedelse till grov mordbrand. Den man, som i tingsrätten dömdes för medhjälp till försök till grov skadegörelse, ska i stället dömas för anstiftan till grov mordbrand, anser Robert Eriksson.

De fälldes för att ha deltagit i attentatet 9 oktober 2009, men friades från de övriga attentaten. Nu överklagar åklagare Robert Eriksson domen mot dessa fyra män samt den helt friande domen mot en femte man.