KALMAR

Andlig kirurg polisanmäld

Nu riktar en grupp av fyra landstingspolitiker och läkare kritik mot den kvinna i Kalmar som arbetar med andlig kirurgi. En barnläkare i Kalmar har också polisanmält henne för brott mot kvacksalverilagen.

Det var i förrgår som Sveriges Radio Kalmar berättade om Anneli Johansson som arbetar med andlig kirurgi och bland andra har behandlat små barn.

Och det är något som är direkt farligt menar läkaren och kristdemokraten Arne Sjöberg.

– För de som har en allvarlig sjukdom är det här direkt livshotande och farligt. Det är de som inte söker skolmedicinen utan den här typen av verksamhet istället och fördröjer adekvat behandling och bot, säger Arne Sjöberg.

Arne Sjöberg och tre andra allianspolitiker tillika läkare reagerade kraftigt på inslaget om andlig kirurgi. De menar att verksamheten borde utredas av polis och åklagare. I inslaget sa Anneli Johansson så här apropå på att hon har valt att behandla barn, något som är förbjudet enligt den så kallade kvacksalverilagen:

– Det här är kanske något man borde välja i första hand, säger Anneli Johansson.

Och det är bland annat det uttalandet som Arne Sjöberg reagerat mot. Som svar på kritiken säger Anneli Johansson så här till SR Kalmar idag  

– Jag skär inte i människor, jag använder inga mediciner. Det går inte att skada en människa genom det här.

Men Arne Sjöberg håller inte med.

– Skulle ett barn som har en allvarlig sjukdom hamna i den här typen av verksamhet och man skulle fördröja en botbar sjukdom, ja jag ryser när jag tänker på hur hemskt det skulle vara, säger Arne Sjöberg.