Onsdag 26 maj

Kristdemokrater, konstnärer, koreograf och kaféinnehavare

 I serien "Meningen med föreningen" möter vi idag Patrick Vigren och Yvonne Andersson. Patrick är läkare och vice borgmästare i Linköping och Yvonne riksdagsledamot och disputerad pedagog. Även hon från Linköping. De pratar om varför de valde (KD) en gång och vad som kännetecknar partiet. 

14 konstnärer och konstnärsgrupper fick igår pengar från regionförbundet Östsam för att realisera varsitt konstprojekt. Det är andra gången som kulturprojektbidragen delas ut och de är i storleksordningen 25-30 000 kronor per projekt. 

Koreograf Mattias Carlsson från Östgötateatern är på plats i Oslo och jobbar med regi och koreografi till både det svenska och det norska tävlingsbidraget. Dessutom är han ansvarig för både öppningsnummer och pausnummer under själva finalkvällen.

Dagboksgästen Erik Johansson förklarar hemligheten med att dela både arbete och fritid med frun. Det handlar om att värna den gemensamma tiden och att ge varandra egen tid men framförallt se till att barnet kommer i första hand. Idag berättar han vad som händer när den tvååriga dottern gör sig hemmastadd på kaféet.

Programledare Lasse Fredriksson