tranås

Flyttas hit från mögelboendet

Idag flyttas de första personerna från det fukt- och mögelskade äldreboendet Lövstagården i Tranås. Nu får de plats i sina nya lokaler i gamla Riksförsäkringsverkets sjukhuslokaler.

Totalt handlar det om drygt 20 personer som nu får ett tillfälligt boende i upp till ett år på grund av de omfattande mögel- och fuktskador som uppdagats på Lövstagården.

I Riksförsäkringsverkets gamla sjukhuslokaler mitt i centrala Tranås så råder det febril aktivitet med olika hantverkare och vårdpersonal som försöker bli färdiga så gott det går innan de första från Lövstagårdens korttidsboende flyttar in i eftermiddag.

I morgon flyttar sedan den andra avdelningen med permanentboende in en trappa upp och framöver kommer personalen att ha två boenden att röra sig mellan.

För enhetschefen Elisabeth Johansson är det just nu mycket att stå i och hon är nöjd med de lokaler som man lyckats få tag i även om det innebär en viss sänkning av standarden.

– Vi har ju inte dusch och sådant på alla rum som vi är vana vid. Det är ju gemensamt duschutrymme och små toaletter, det är att gå tillbaka i utvecklingen kanske 20 - 30 år.