Carolinas Blogg

Anna bör gå till final!

Ikväll gäller det – ikväll cirka 22.45 kommer vi få veta om Sverige och Anna Bergendahl gått vidare till finalen på lördag. Och jag säger så här; Jag känner mig L-U-G-N. Sverige kommer att gå till final.

Anna gjorde ett fantastiskt framträdande under gårdagkvällens genrep, precis när hon slutat sjunga knackade det på dörren till vår kommentatorshytt. Där stod den danske kommentatorn och konstaterade att han var helt tagen….Samma sak senare med en kommentator från BBC.

Och det var magiskt – Anna ensam på den stora scenen, sjungandes som om hjärtat höll på att brista – kameran hela tiden fokuserad på hennes ansikte….Man måste vara en okänslig cementklump för att inte bli berörd av det…..

Så även ni med svaga nerver eller hjärtan kan lugnt följa kvällens sändning med start 21.03 i P4.

Men, just det jag höll ju på att glömma bort att det fanns 16 länder till i tävlingen. Och vad ska jag säga om dem då? Otrooooligt förhandstippade israeliska Harel Skaat har haft vissa svårigheter att sätta alla toner på repen, men gjorde ett av sina bättre framträdanden.

Litauens "In Culto" skojar till det i början av showen och bjuder på glittrig nakenchock, men det är Nederländerna som i år tagit på sig ansvaret att utmana den goda smaken. Holländarna satsar i år på en helt ny typ av crazymusik; dansband blandat med tivolitoner. Kanske en hit när din granne har fest på balkongen och det blir allsång någon gång efter klockan 2 på natten, men knappast tidigare under kvällen eller någon annanstans….

Det finns också många unga tjejjer med ballader ikväll, en som verkligen står ut är Armeniens Eva, inte bara för att hon är nästan över 2 meter lång (barfota) och har tävlingens längsta hår – men hon har också ett bra nummer.

Några av mina personliga favoriter ikväll är gulddiscokillen Michael von der Heide från Schweiz och rockgruppen Manga från Turkiet, som dessutom får äran att avsluta tävlingen med sin futuristiska robotrock.

Mycket att se fram emot ikväll med andra ord. Björn Kjellman och jag är på plats i vår hytt 21.03, Anna sjunger cirka 21.25 och resultatet framåt 22.45. Men vi håller er också uppdaterade här på sidan under dagen om något händer!

/Carolina