Torsdag 27 maj

Världsnyhet, Kärlekspaviljong och Familjeakuten.

I Linköping ska kärleken nu börja flöda mitt i Trädgårdsföreningen. Kärlekspaviljongen "The Golden Love Paviljon" blir klar i helgen. Grundidén med paviljongen är att skapa romantik och att få folk att njuta lite mer av livet, det säger konstnären bakom nästet, Joanne Posluszny Hoffsten. Lana åkte dit för att ta sig en titt på slutarbetet.

Norrköping får idag ett nytt "landmärke". Visualiseringscenter C invigs med pompa och ståt och självaste Kungen kommer för att inviga. Centret är det första i sitt slag och fokus ligger på modern visualiseringsforskning. Dessutom innehåller centret världens modernaste domteater, med den allra senaste tekniken. Bästa ljudet och bästa bilden.
Peter Andersson som är VD på Visualiseringscenter C hoppas att det såsmåningom ska räcka med ett C för att få folk att tänka på centret. Mattias Ottosson som är ordförande i kommunstyrelsen, ser C som en stor tillgång för kommunen på flera sätt, bland annat för utbildning och inte minst för turismen. 

Veckans dagboksgäst, Erik Johansson är engagerad i bygden och sitter med i Oppeby bygderåd, där man diskuterar allt från skol- och inflyttningsfrågor till bryggor. Förutom caéet jobbar Erik även på en bilfrima så mycket fritid blir det inte, men ibland kan det vara semester bara att vara hemma eftersom han oftast är på jobbet. Så har han ju sin folkmusik och sommar bär det av till Ransäterstämman.

I Familjeakuten idag handlade det om besvikelse över att förlossningen inte blev som planerad. Ett akut kejsarsnitt fick brevskrivaren att känna sig lurad på en upplevelse hon hade sett fram emot. Ska hon släppa det, eller bör hon prata ut om det?


Dessutom fick Sari och Anders frågan om hur mycket barn egentligen ska aktivera sig. Hur många aktiviteter är lämpligt, bör de spela något instrument´, räcker det med "bara fotboll" eller är det bättre om de får göra olika saker?