Norrköping

Misstankarna mot tidigare kriminalvårdschef har stärkts

Ett synnerligt allvarligt mutbrott, så beskriver överåklagaren fallet med den tidigare kriminalvårdschef som misstänks för grovt mutbrott. Mannen häktades i slutet på förra veckan och Gunnar Stetler, överåklagare vid riksenheten mot korruption, säger att misstankarna mot mannen har stärkts.

– Misstankarna har förstärkts väsentligt. Min bedömning är att det rör sig om en mycket allvarligt misstanke om mutbrott av en högre statlig tjänsteman med betydande ansvar inom den statliga förvaltningen, säger Stetler.

För en vecka sedan blev det känt att en tidigare chef inom Kriminalvården hade gripits misstänkt för flera fall av grovt mutbrott samt grov trolöshet mot huvudman. Polisen genomförde samtidigt en husrannsakan på Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping. Enligt Åklagaren ska brotten ha begåtts mellan 2006 och 2010.

Mannen nekade till brottsmisstankarna men trots det häktades han i slutet av förra veckan på sannolika misstänkt för grovt mutbrott. Samtidigt växte muthärvan när det blev känt att det finns ytterligare två misstänkta. Gunnar Stetler är mycket förtegen om på vilket sätt de två är inblandade eller om de kommer att begäras häktade.