Ramkvilla

För få ville åka buss till Victorias bröllop

Flera bussbolag som erbjudit resor till kronprinsessan Victorias bröllop har ställt in dem. Exempelvis satsade Ramkvillabuss på att skicka tre bussar till bröllopsfestligheterna men intresset var för dåligt.

-– Tyvärr var intresset lite svalare än vi trodde. Vi bokade upp våra resor redan förra året, med boende och bussar. Men den stora rusnignen uteblev, säger Carola Fingalsson, resesäljare på Ramkvillabuss.

Är du överaskad över det?

– Lite överaskad är jag, även om jag själv hellre tittar på detta evenemang via tv. Intresset har ju verkat väldigt stort i media, det har skrivits mycket och pratats om det.

Tror du det är så att svensken inte är så intresserad av bröllopet som man kanske tror? 

– Eller är det så som de har vänner och bekanta som de snyltar på istället, skrattar Carola Fingalsson

Men vad beror det på att inte fler vill åka upp?

– En anledning kan ju vara alla skriverier. Man kanske tror att det inte ens är någon mening att försöka åka upp, för att det är fullt. Det har ju låtit som att alla hotell är utsålda och att staden ska vara avstängd. Det kan ju få konsekvensen att man undviker Stockholm istället under den här helgen.

Enligt Göteborgs-Posten gör flera andra bussbolag som Ramkvillabuss och ställer in bussresor till Stockholm på grund av dåligt intresse. Och när Carola Fingalsson pratat med kollegor på andra bolag har hon fått samma bild.

– Ja, det är rätt lika, vi är många bolag som satsat hårt. En del kanske går iväg med smågrupper, men det är inte alls så stort som vi trodde.

Det är inte bara så att ni har misslyckats i marknadsföringen?

– Jag tror inte det, vi har annonserat och haft det ute på vår hemsida, så jag tror att de som vill hitta oss hittar oss, säger Carola Fingalsson.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se