växjö

Handlare oroas av Samarkands expansion

Nu rustar cityhandeln i Växjö för att möta konkurrensen från den nya gallerian på Samarkand vars första del öppnar i augusti.

För det finns en oro bland en del affärsidkare för att den nya gallerian på ska göra att affärerna i centrum hamnar i bakvatten.

– Vissa är oroliga och andra ser möjligheterna. Nu är det ju ett faktum att utvidgningen av Samarkand blir av och då måste vi rätta oss efter det och bli bättre på det vi är bra på, säger Rosemarie Lindström som är VD för Växjö Citysamverkan.

Rosemarie Lindström menar att när många människor besöker Samarkand med den nya gallerian som ett slags nyhetens behag, så gäller det att få dem att även besöka centrum. Och då finns det en del att locka med, menar hon. Det handlar bland annat om en ombyggd Willans Park, glasskulpturer längs Sandgärdsgatan och den så kallade Blendapassagen.

– Vi har en femårig marknadsplan med en strategi för att bemöta detta. Sen kan vi ju se över tillgänglighet och till exempel öppettider, men det är inget vi tagit upp i detalj med handlarna ännu och det är mer en idé.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se