Vårdcentral i konkurs

Det står nu klart att Uppsala Privatklinik kommer att stänga måndag den 31 maj eftersom ingen annan vårdgivare vill ta över verksamheten.

Uppsala Privatklinik, som driver en vårdcentral på uppdrag av Landstinget i Uppsala län, har försatts i konkurs.

Landstinget kommer att skicka ett brev till alla som är listade vid vårdcentralen. Patienterna som är skrivna på vårdcentralen kommer att behöva lista om sig till en annan mottagning.

Redan på måndag stängs dörrarna till Vårdcentralen i Luthagen, eftersom ingen annan vårdgivare vill ta över verksamheten.

– Vi beklagar från landstinget för det första för patienterna som vi hoppas ska få vård på andra enheter men sedan tycker jag även synd om den entreprenör som startat den här verksamheten som får avveckla så här snabbt.

Konkursförvaltaren har under de senaste dagarna försökt hitta någon som vill ta över verksamheten men har inte lyckats. Bakgrunden till konkursen är att vårdcentralen inte kunnat lista nog många patienter för att få ekonomin att gå ihop. Nu får Uppsala privatklinik ca 860 patienter lista om sig på andra vårdcentraler.

– Det finns flera vårdcentraler i närområdet både i och utanför Luthagen så det är inga problemet och enligt vårt regelverk så ska alla vårdcentraler ta emot patienter fast de inte är listade på den respektive enheten, säger Niklas Rommel, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Elin Jäderström

elin.jarnestrom@sr.se