östgötatrafiken

Ekdahl kvar som ordförande

Göran Ekdahl (C) fortsätter som styrelseordförande för Östgötatrafiken. Detta trots kravet på att hela styrelsen borde bytas ut.

Det har varit en turbulent vår för Östgötatrafiken. Avslöjandet om att Leif Johanson kunde plocka ut sex miljoner när han lämnade vd-posten fick stor uppmärksamhet. Efteråt valde halva styrelsen i bolaget att lämna sina platser.

Under bolagsstämman i dag krävde Åtvidabergs ägarombud Sverre Moum (M) en extra bolagsstämma och att hela styrelsen borde bytas ut. Ett förslag som inte fick något gehör.

– Jag hade inte väntat mig att vi skulle få gehör för det här, men jag tror nog att var och en funderar ändå hemma på sin kammare om det här var bra skött. Och rannsakar man sig allmänt så tror jag att man inser att det här kunde ha skötts mycket, mycket bättre, säger Sverre Moum.

Med på mötet fanns Marie Morell, som är ordförande i Östgötatrafikens ägarråd. Enligt henne är turerna med Johansson miljon-avtal ett avslutat kapitel:

– Från ägarnas sida upplever jag att det är ett avslutat kapitel, sedan får ju styrelsen bedöma naturligtvis om de vill göra något mer, det är ju inte min sak jag sitter ju inte i styrelsen utan representerar bara största ägaren, konstaterar Marie Morell.

Styrelseordförande Göran Ekdahl var en av de som skrev under ett av Johanssons miljonkontrakt. Trots krav på hans avgång valdes han i dag om på bolagsstämman:

– Jag har ju meddelat ägarna att jag står till förfogande i ett år till och så är det ju de som beslutar om de har förtroende för mig. För mig är inte det här en prestigefråga, jag har ingen politisk plattsform att bevaka. Jag jobbar med styrelseuppdrag nu för tiden och tycker det är väldigt roligt, och är det så att man vill ha mig i den rollen så ställer jag upp, säger Göran Ekdahl.