Helena von Zweigbergk gör P1-serie om jobbiga känslor

​Nya P1-programmet ”Oförnuft & Känsla” ska handla om jobbiga känslor – utan beskäftiga lösningar och förenklade handlingsprogram. 
– Jag tror inte på att man kan slippa allt som känns obekvämt. Det tillhör livet, säger programledaren Helena von Zweigbergk.

”Oförnuft & Känsla” startar 2 juli och sänds i 8 delar under sommaren. Det blir tematiska program kring ämnen som tomhet, vändpunkter, svek, ånger, längtan och förväntan.
– Nu för tiden är det som om man ska befria människor från allt jobbigt. ”Gör upp med din svartsjuka med sjustegsmetoden”. Jag tror inte på att man kan slippa allt som känns obekvämt. Det tillhör livet. Och för det mesta går det faktiskt att leva med. Däremot ska man inte behöva känna sig ensam. Jag tror på berättelser där vi lär känna varandra, säger programledaren Helena von Zweigbergk.

I Oförnuft & Känsla kommer människor med omskakande öden och fängslande vittnesmål att höras.
– För mig handlar det om att göra ett ärligt och naket program om människor precis så som de är. Ibland är det skrämmande att höra vad folk varit med om, men det är också fantastiskt inspirerande och får en att tänka mycket på hur man själv lever, säger producenten Idji Maciel.

FÖRHANDSLYSSNA
Del 1 av Oförnuft & Känsla” handlar om kärlekens pris och värde och går att förhandslyssna på redan nu:
http://www.filt.se/press/Ofornuft_och_kansla-Karlekens_pris.mp3

Hör om olyckligt kära som inte accepterar ett nej, om att älska husdjur som om de vore människor, om hur kärleken till idolen kan påverka resten av livet och om kärlek och sex hos äldre.

Oförnuft & Känsla sänds i P1 fredagar kl. 10.03 med repris lördagar kl. 08.05. Programmet finns också för lyssning och nerladdning på sverigesradio.se/P1/ofornuftochkansla

Oförnuft & Känsla görs av produktionsbolaget Filt.

Pressbild:

Helena von Zweigbergk
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/1062242_1333_2000.jpg   Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Idji Maciel, producent 
076-310 36 73
idji.maciel@filt.se

Eva Sahlin, pressinformatör P1
070-684 18 52
eva.sahlin@sr.se  

Cecilia Bodström, kanalansvarig P1
0708-999 741
cecilia.bodstrom@sr.se