Eksjö

Ministern träffade unga på vårdhem

Statens ungdomsvårdshem har den senaste tiden fått kritik för sina behandlingsmetoder. Idag kom justitieminister Beatrice Ask till Långanässskolan i Eksjö - ett av hemmen som fått kritik.

Ungdomsvårdsskolor runt om i Sverige har kritiserats och bland de finns Långanässkolan utanför Eksjö. Det har funnits uppgifter om att ungdomar som inte har skött sig har fått sitta i isoleringscell i bara underkläder.

Ungdomshemmen har själva begärt att Socialstyrelsen ska granska deras verksamhet. Och idag kom beskedet att det blir en sådan granskning.

– Jag tror att det är en problematik som är svår, det viktiga är att man har tydliga regler för det och att det följs upp, säger justitieminister Beatrice Ask.

Idag träffade justitieministern Beatrice Ask några av ungdomarna på Långanäs och hon säger att de  inte håller med om att isoleringcellen är något negativt.

– Några av de ungdomar jag träffade idag tyckte att det är väldigt bra med isolering, därför att de har svårt att kontrollera sin vrede. Av de ungdomar jag träffat idag var det inga som var negativa till isoleringsceller, säger hon.