saab

Nya Saab 9-5 ska få betyg

I dag intar världens motorjournalister Trollhättan och Saab Automobile för lanseringen av Saab 9-5.

– Vi ser verkligen fram emot, och har längtat efter, den här dagen. Den här bilen är så viktig för Saab Automobile och vi vill verkligen att de kommer nu och provkör bilen, så det ser vi verkligen fram emot, säger Sylvie Kerbavac, lanseringsansvarig.

Det var visserligen smygpremiär i fredags, då besökte politiker, näringslivspersoner och andra som på ett eller annat sätt varit inblandade i Saab/Spyker-affären, fabriken. Men nu är det dags för pressen, och därmed allmänheten, att få en inblick.

– Det har helt och hållet att göra med en planeringsfråga. Vi kunde inte börja mycket tidigare och det är inte så många medier som är villiga att komma till ett arbete eller en provkörning en fredag. Så det är helt och hållet praktiska anledningar, äger Sylvie Kerbavac.

Saab meddelar också att man inte glömt sina fans och hängivna kunder. Under sommarens Saabfestival kommer speciella visningar att ordnas för dem.

Ett helt nytt lanseringscenter har byggts på fabriken i Trollhättan. Där kan man få se slutmonteringen genom stora fönster och hålla koll på hur många bilar som producerats under dagen. Sju veckor pågår lanseringen som förutom journalister riktar sig till återsäljare, säljare och speciellt inbjudna vip-kunder.

Evelina Myrbäck
evelina.myrback@sr.se
0703-925851