"Lars Nylén har lämnat felaktiga uppgifter"

Muthärvan inom Kriminalvården växer. Riksrevisionen anklagar även Kriminalvårdens generaldirektör, Lars Nylén, uppsalabo och tidigare länspolismästare i Uppsala län, för att ha lämnat felaktiga uppgifter och försvårat insyn och kontroll av miljonaffärerna.

Det uppger Dagens Nyheter i dag.

Riksrevisionen anklagar Kriminalvårdens generaldirektör för att ha lämnat felaktiga uppgifter. Revisionen skriver i en rapport att den funnit mycket allvarliga brister när Kriminalvården slutit avtal med entreprenörer.

Kriminalvården fick samma kritik för tre år sedan, men trots det har felen fortsatt, uppger Dagens Nyheter. Det går inte att bedöma om huruvida entreprenörerna, som Kriminalvården använt sig av, verkligen har levererat vad de fått betalt för.

Generaldirektören Lars Nylén säger att kritiken mot honom måste bygga på ett missförstånd. Det handlar om ett projekt i Haparanda som gjorts om tre gånger.
--Vid ett tillfället tyckte jag bygget blev för dyrt och begärde att det skulle göras billigare. Jag vet att regionchefen fått full information. Det måste vara något de misstolkat, säger Nylén som själv inte sett Riksrevisionens promemoria som kom den 9 april.

TT