Storbritannien

Minister avgår efter skandal

I Storbritannien har den nya koalitionsregeringen skakats om efter sin första skandal. I kväll meddelade biträdande finansministern David Laws att han avgår efter avslöjanden om ersättningar som han felaktigt krävt.

Liberaldemokraten David Laws blev inte långvarig i den nya brittiska regeringen. Drygt två veckor efter parlamentsvalet avslöjades han av tidningen Daily Telegraph med att felaktigt ha krävt ersättning för dubbelt boende.

Det rum som Laws hyrt i London när han tjänstgjort i parlamentet de senaste åren ägs i själva verket av hans partner, något som gör att man enligt reglerna inte har rätt till ersättning. David Laws har erkänt att han gjort fel, och erbjudit sig att betala tillbaka upp till en halv miljon kronor som han fått för sina utlägg.

Men på lördagskvällen gick David Laws steget längre och valde att avgå. I ett uttalande sa han att han inte kan jobba vidare med Storbritanniens viktiga budgetarbete efter det som avslöjats.

David Laws, som haft en viktig roll i budgetarbetet,  kommer nu att ersättas som biträdande finansminister av den skotska liberaldemokraten Danny Alexander.