jönköping

Stök i samband med festligheter

Det har varit en stökig lördagkväll och natt på många håll i länet i samband med många större arrangemang, och polisen har haft mycket att göra.

I Jönköping greps två personer efter midnatt misstänkta för våldsamt upplopp på Östra Storgatan och Borgmästargränd. Enligt polisen började det med ett bråk på McDonalds, där ungefär 25 personer var inblandade, men slutade med att runt 200 personer uppträdde hotfullt mot polisen ute på gatan. Det har under helgen varit marknad i Jönköping, Rix Fm-festival och även tivoli, vilket har gjort att extra mycket folk har varit ute. Polisen säger till Nyheterna att det brukar bli stökigt i samband med såna här arrangemang med bråk och fylla som resultat.

I samband med Skiröfestivalen utanför Vetlanda var det en del bråk och stök. Två fall av misshandel ska ha inträffat där, varav en betecknas som grov.

Det har även varit arangemang och spelningar vid Gisledagarna, i Värnamo, där Brolle Junior har spelat, samt en jazzfestival i Tranås. På dessa ska det ha gått väldigt lugnt till förutom några mindre bråk, uppger polisen.

I närheten av Habo har också en yngre man råkat ut för en singelolycka nu på morgonen. Han klagade på ryggsmärtor och har förts till sjukhus.

I hela länet har det anmälts runt 10 fall av misshandel.