herrlandslaget

"Blev en segercigarr med Allbäck"

Förbundskapten Erik Hamrén var glad men trött dagen efter 4-2-segern mot Bosnien/Hercegovina.
– Det blev en sen cigarr med Allbäck på balkongen och det känner man när man har blivit 52 år, säger Hamrén till Radiosporten.

Det är inte bara det svenska landslaget som ser annorlunda ut under Erik Hamréns och Marcus Allbäcks ledning. Även traditionerna är annorlunda.

Cigarren åker exempelvis fram efter varje landslagsseger.

– Efter seger tar vi cigarr. Vi började mot Wales, säger en trött Hamrén till Radiosporten.

Du lever dig verkligen in när du coachar. Har du alltid varit sådan att du lever dig in i matcherna, nästan som en supporter?
– Jag tycker att jag är betydligt lugnare som tränare nu än jag var när jag började. Men självklart är jag en känslomänniska och jublar när vi gör mål och kan bli förbannad om det inte fungerar.

Med ett dygns distans till matchen mot Bosnien/Hercegovina, hur vill du summera den svenska insatsen?
– En mycket bra insats där vi framförallt i andra halvlek spelade bra anfallsfotboll. Vi stod upp för varandra och följde konceptet även om det inte alltid fungerar.

– Det enda jag är irriterad över är deras andra mål som kom på slutet. Det kändes onödigt, men vi gjorde snabbt ett mål därefter och då blev det glädje igen.

Nu far ni till Vitryssland utan kvartetten Olof Mellberg, Emir Bajrami, Martin Olsson och Anders Svensson. Blir det fler förändringar i startelvan förutom dessa?
– Jag har sagt att jag vill kika på så många som möjligt, även om jag inte kan lova att alla kan få speltid.

Mer om landskampen:

Martin Marhlo
Martin Sundelius
fotboll@sr.se