Ship to Gaza

Gotländska partier: "Bojkotta Israel"

Såväl Socialdemokraternas som Vänsterpartiets Gotlandsdistrikt vill att gotlänningarna bojkottar israeliska varor, efter att israelisk militär i morse stoppade fartyg med förnödenheter från att nå Gaza.

I ett uttalande från Socialdemokraterna, SSU, Vänsterpartiet och Ung Vänsters gotlandsavdelningar säger de att de gemensamt fördömer Israels agerande på Ship to Gazas fartyg ute på internationellt vatten.
- Det är maktens arrogans och det skadar fredsprocessen, därför vill vi gemensamt uppmana till internationell bojkott av Israel.

- Genom att borda fartyget och skjuta för att döda och skada så bryter man mot folkrätten, vi måste tillsammans uttrycka vår avsky mot dessa handlingar, säger Åke Svensson ordförande för Socialdemokraterna Gotland.

- Israels återkommande attacker och sanktioner mot Gaza och dess befolkning måste få ett slut, säger Per Edman, som är ordförande för Vänsterpartiet på Gotland.

De gotländska politikerna säger att det på Gotland inte kommer att anordnas någon demonstration, men att de uppmanar folk att på olika sätt visa sin sympati för de drabbade och för Gaza, samt att alla gotlänningar väljer att bojkotta varor från Israel "för att visa sin solidaritet och genom sina handlingar göra en markering gentemot Israel".