Tips från redax: uppföljare till hypad skräckis, ärkekonservativ serietecknare & uppstoppade djur

Denna junionsdag tipsar Julia om uppföljaren till spanska zombiefilmen REC, Jesper har upptäckt Spindelmannens skapare och Nana tipsar om... djur.  

NANA HÅKANSSON:

En av mina favoritsysselsättningar är att surfa på uppstoppade djur. Ju sjukare uppstoppningar jag hittar desto roligare. Ja, jag vet att det är lite knäppt, särskilt med tanke på att jag gillar levande djur väldigt mycket. Om du råkar ha samma morbida läggning som vill jag tipsa om denna fantastiska blogg som jag hittat.

Nu slipper jag googla...

JESPER ENGSTRÖM:

Jag har fastnat för serietecknaren Steve Ditko efter att ha sett den roliga dokumentären "In Search of Steve Ditko" av den brittiska tv-profilen Jonathan Ross.

Steve Ditko jobade i många år på serieförlaget Marvel, bland annat var han med och skapade Spindelmannen på 50-talet. Hans tecknarstil var märklig och psykedelisk och han blev tidigt en förebild för hippierörelsen. Men Steve Ditko själv var ärkekonservativ - han tyckte att Spindelmannen hade blivit en liberal flummare och bröt sig loss för att skapa egna serier. En av dem blev Mr A - en empatistörd superhjälte som straffar alla som gör "fel". Nu är den medieskygga Steve Ditko i 80-årsåldern, men fortfarande verksam någonstans på Manhattan. Det finns fina samlingsvolymer att köpa av honom lite varstans. Annars kan man se dokumentären om honom!

JULIA BLOMBERG:

När den mest kräsna skräckfilmsfantasten jag känner berättade att hon nästan dött av rädsla efter att ha sett spanska REC, förstod jag att det här är något speciellt...
En journalist ska dokumentera arbetsdagen för Barcelonas brandmän, men under en uttryckning går allt fel och hon hamnar i ett lägenhetshus som satts i karantän på grund av ett virus som förvandlar alla därinne till crrrazy zombies.

Jag ska såklart inte avslöja slutet, men jag kan säga så mycket som att det hängde en hel del lösa trådar. Därför är jag sjukt glad över att ha hittat uppföljaren REC 2 som kom förra året! Tvåan tar vid där ettan slutar och nu blandas även demoner in i zombiesörjan. Fortfarande lika gastkramande och sjukt effektfullt med flåsande besvärjelser på smattrande, vacker spanska.