Veckans ämnen i Karlavagnen

9 - 13 augusti

Måndag 9 augusti
Mitt andra språk
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 10 augusti
Sommaren å jag
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar eventuellt cirkla kl 21.40.
 
Onsdag 11 augusti
Fritt
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar kl 22.12

Torsdag 12 augusti
Under täcket – sex och sånt
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 13 augusti
Bortkopplad
Ragnar Dahlberg i Norrköping

Måndag 9 augusti
Mitt andra språk
Ditt andra språk kan vara ett som du har med dig sedan födseln, ett som du kanske någon gång i livet velat fly ifrån och glömma, eller ett som kom till dig genom kärleken, genom en adoption, genom ditt arbete.

Vilket är ditt andra språk? Utgörs det bara av ord eller står det för en hel kultur, ett annat sätt att leva, människor du inte träffat på mycket länge. När talar du ditt andra språk? Fick du träna på det i skolan, eller endast i ditt hem? Skulle du hellre vilja prata svenska till vardags? Eller blir ditt liv rikare tack vare persiskan, spanskan, engelskan, arabiskan eller det språk som nu är aktuellt för dig?

Ring Bosse Pettersson i Uppsala!


Tisdag 10 augusti
Sommaren å jag
Berätta om den här sommaren som du är mitt uppe i, om tidigare somrar eller de som finns i dina drömmar. Färger, dofter, händelser, förnimmelser, känslor, platser och möten du vill dela med dig av.
Sommaren då du tappade kontrollen över ditt förhållande, förbannade vädergudarna dagligen, kände dig ensam, det inte nappade en enda gång och tältet gick sönder.
Berätta om sommaren då allt andades harmoni, barnen lekte som änglar med varandra utan att trilla överbord, inga av de mindre populära släktingarna våldgästade, öringen hoppade upp i grillen och tältet visade sig vara sommarens bästa köp.

Ring sommarstinna Stina Wollter i Uppsala, just hemkommen från sin semester!
Programmet börja eventuellt cirka kl 21.40.
 

Onsdag 11 augusti
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Uppsala väntar Stina Wollter för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Stina Wollter i Uppsala!
Programmet börjar kl 22.12.


Torsdag 12 augusti
Under täcket – sex och sånt
Fysisk närhet, beröring, sex. Ett grundbehov, en levande längtan.
Vi pumpas dagligen med information om hur det ska vara, hur ofta, och hur det skulle kunna bli. Vi förväntas vilja ha det hett i sänghalmen.
Hur är det för dig? Hur påverkas du av allt sexprat? Hur mycket pratades det om blommor och bin när du var ung? Hur talar du med dina barn om saken? Har du ställt fram en skål med kondomer på soffbordet eller vill du inte veta?

Vilken roll spelar sex och erotik i ditt liv? Har du levt ut dina vildaste fantasier eller är du numera nöjd med en puss på kinden, en varm kram och sen korsordslösning innan ni somnar? När kan du vara dig själv och njuta?
Lever du utan sex? Är det frivilligt eller ofrivilligt?
Hur har sommarens sexliv varit? Har ni fått simma två kilometer till en egen holme för att få till det eller har detta varit året då allting blommade och ångade i lust och lek?

Låt oss lyfta på täcket och se vad vi finner därunder (förutom kvalster) tillsammans med Stina Wollter i Uppsala!


Fredag 13 augusti
Bortkopplad
Vi lever i en värld där man ständigt förväntas vara uppkopplad och tillgänglig. Man ska hänga med i nyhetsflödet och vara uppdaterad.
Men ibland kan det kanske vara bra att koppla bort allt det där.
När klarar du av att stänga ute världen och hur fungerar det?
Eller kan du inte ens tänka tanken att låta datorn och telefonen vara avstängda ens för en dag?

Ring Marcus Birro i Norrköping och berätta! Om du nu är påkopplad.