Varberg

Ja till tak på Majas

Taket, och kanske också musiken, kommer tillbaka till utescenen hos Majas vid Havet i Varberg. Efter en schism, delvis självförvållad av ägaren Ulf Cronheim och Varbergs kommun, revs det dåvarande taket förra året.

Rivningen av taket förra året beklagades av många Varbergsbor och besökare av den populära sommarscenen.

Nu har Ulf Cronheim fått ett positivt besked från kommunen om möjligheterna för ett nytt tak. Att han gjorde en ny ansökan, trots förra årets besvikelse, förklarar Ulf Cronheim såhär.

– I år har vi väldigt mycket bröllopsbokningar, det är säkert prinsessbröllopet som har ställt till det, och då måste vi ha ett tak för att kunna hantera det. Och det känns jättekul att vi fick ett positivt besked.

Nu är det ett tak som du måste plocka ner i höst, är inte det besvärligt?

– Nej, det är ju förutsättningen. Det som ställde till det för mig var ju att jag inte plockade ner det gamla taket. Det är bara att bita ihop och plocka ner det till hösten. Sedan hoppas jag kunna ansöka om en ny detaljplan och kunna bygga permanent så småningom.

Vad kan du ha för typ av konsertverksamhet nu utomhus?

– Vi kommer att fortsätta ha inomhuskonserter. Däremot kan man då och då ha mindre arrangemang ute.

Du var inte helt lycklig över hur Varbergs kommun skötte det här förra året. Hur känner du idag?

– Jag tycker att man ska dra ett streck över allt som har varit så ser vi framåt. Framåt och uppåt, det är det som gäller, säger Ulf Cronheim.

Formellt tas beslut om ett tillfälligt bygglov för ett nytt tak om en vecka, säger stadsarkitekt Maria Söderlund till Radio Halland.