Söderhamn

Vanlig skoldag efter bombhotet

Det är fortfarande oklart vem som bomhotade skolor i Söderhamn i går och det kan bli svårt att hitta den personen. I dag var det ändå skoldag som vanligt.

Mejlet skickades från en bärbar dator via ett mobilt bredband och det går därför inte att se vem ägaren är. Och förundersökningsledare Sune Nordh är inte optimistisk när det gäller chansen att lösa fallet.

– Den finns men om man ska vara krass känns det som att det kommer att bli svårt, säger Sune Nordh.

Malin Nordin går i sjuan på Bergviksskolan och hon grubblade över gårdagens bombhot.

– Tänk om det skulle vara på riktigt. Hur kan man komma på en sådan idé att skrämma alla barn? Det var jättemånga som grinade, säger Malin Nordin.

I dag är det viktigt för elever och lärare att få prata om gårdagens bombhot mot skolor i Söderhamn och de som behöver hjälp ska få det.

– Det är väldigt många som har frågor och funderingar och känner oro och det är mycket dialog mellan elever och personal, säger Bergviksskolans rektor Magnus Wallinder.

Åsa Arvidsson, som är biträdande förvaltningschef på barn och utbildningsförvaltningen, säger till SR Gävleborg att man nu ska gå igenom utrymningen och dra lärdom av det som hänt och vad som kan förbättras.

Bland annat saknas en allmän SMS funktion som kan få ut akuta meddelanden snabbt.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se