Stockholm maraton

Isabellah Andersson hoppas på ett historiskt marathon

Vinner Isabellah Andersson årets Stockholm marathon blir hon historisk som den enda svenska löpare som vunnit tre år i rad.

 

Isabellah Andersson kan skriva ett stycke svensk löparhistoria i lördagens maraton. Seger och hon blir första svenska att vinna loppet tre år i rad.

– Jag hoppas att jag kommer först i mål. Jag har läst startfältet och det ser ut som att vi är ganska nära varandra, säger hon till Radiosporten.

I fjol var hon tämligen överlägsen. Att det i år ser det ut att bli jämnare. är inget som oroar henne.

– Jag har tränat väldigt bra och känner mig i bra form. Jämfört med i fjol tror jag att jag kommer att springa bättre i morgon.

Hon har förberett sig med fem månaders träning i Kenya.

– Den sparringen är väldigt viktig för mig. Jag springer med topplöpare som har vunnit VM-guld. Det är härligt att vara därnere, säger hon.

Taktiken inför loppet är att lyssna väldigt noga på kroppen. På Göteborgsvarvet sprang hon för fort i början. Stockholm maraton ligger också nära inpå EM, men det oroar inte Isabellah Andersson.

– Det beror på hur man springer loppet innan. Kjell-Erik Ståhl sprang en mara varanann vecka och han sprang under 2,20. Så det gör inget, bara jag springer med huvudet.

Kenneth Range
Johnnie Lager

radiosporten@sr.se