Fotboll

Storseger för Danmark

Det blev storseger för Danmark i damernas Norretta när de mötte jumbolaget BK 30 Västerås på hemmaplan, 4-0 blev slutresultatet.

Forwarden Caroline Lundberg som gjorde det första målet och var inblandad i många av Danmarks farligheter var glad efter matchen:
-Det här känns fantastiskt skönt, det är det första jag tänker på.

Men Danmarks tränare Max Andersson var inte helt nöjd trots storsegern:
-Resultatet speglar inte hur det såg ut på fotbollsplan, vi gör ingen bra match. Men vi krigar till oss den här segern.

I första halvleken var Danmark det bättre laget även om de inte bjöd på något skönspel. De hade fler chanser och större bollinnehav. Trots det hade laget svårt att få utdelning på sina chanser. De stressade iväg många av skotten och passningarna och det dröjde till 31 minuten innan Caroline Lundberg kunde nicka in en retur på en hörna. Drygt tio minuter senare hade laget en till mycket bra chans, ett friläge som Västerås målvakt med nöd och näppe lyckades rädda.
I 43 minuten kom 2-0 målet. Josefin Sandin sköt ett skott från långt håll som Västerås målvakt tog, men hon ramlade in i målet när Danmark pressade på och trots protester från Västeråsspelarna godkände domaren målet.

I andra halvleken fortsatte Danmark spela bra och även om Västerås höjde sig ett snäpp kunde Danmark göra 3-0 i den 55 minuten när Jenny Jansson slog in en retur efter ett Danmarksskott.
Bara fem minuter senare var det dags för 4-0. Moa Mattsson sköt ett hårt skott som satt i vänstra burgaveln efter bra press från hemmalaget.
I slutet av matchen ökade Västerås sitt tempo, men det hjälpte inte. Danmark försvarade sig bra och utöver en mycket farlig chans i 76 minuten när Danmark räddade bollen på mållinjen var Västerås aldrig nära att rubba de rödvita.

Slutresultatet blev 4-0 och Danmark tog därmed sin andra raka seger.