Fotboll

Tappad serieledning för Sil

Sil tappade serieledningen när laget förlorade toppmötet hemma på Silbohof mot Dalsjöfors med 1-0 (0-1) i damernas division 1 södra. Götenelaget fick gå poänglösa av planen efter att Caroline Berling brände en straff i andra halvlek.

I första halvlek skapade Sil sina farligaste chanser men bollen ville inte in. Skytteligaledaren Caroline Bergling fick en bra chans efter tio minuter men Fia Löfdahl i Dalsjöforsmålet kunde tippa ut bollen till en resultatlös hörna.

Annars var det anfallaren Emelie Johansson som fick en hel del bollar att jobba på i matchinledningen men den sista passningen var alltför ofta för dålig. Istället var det Dalsjöfors som kunde ta ledningen efter dryga halvtimman då Maria Andersson spelade ut bollen till höger medan hon löpte sig fri inne i straffområdet och helt frispelad kunde hon skjuta in ledningsmålet för gästerna som också blev halvtidsresultat.

Efter en spelmässigt jämn första halvlek så var det Dalsjöfors som tog över efter paus då Sil körde fast på mittplan genom sämre passningsspel men hemmalaget fick ända chansen att få med sig en poäng i toppmötet genom en straffspark men Caroline Berling som leder skytteligan i serien på 6 mål missade.

Sil halkade ner till en fjärdeplats i tabellen två poäng bakom nya serieledaren Öster som vann med hela 6-1 hemma mot Linköping/Kenty.

Matchfakta:

Sils IF - Dalsjöfors GoIF (0-1) 0-1

Dalsjöfors: Maria Andersson.

Publik:166.