Nässjö

(S) kan samarbeta med borgerliga

Trots att socialdemokraterna i Nässjö samregerat i ett vänsterstyre i fyra år så kan partiet tänka sig att samarbeta både vänster och högerut.  Den senaste mandatperioden har kommunen styrts av en vänstermajoritet. Men efter valet kan den politiska kartan ritas om rejält.

Nässjö är den enda kommunen i länet som styrs av en vänstermajoritet. Men hur det kommer se ut efter valet är det självfallet ingen som vet. Däremot öppnar Socialdemokraterna redan nu för att samarbeta med de borgerliga partierna.

 -Det vore dumt och oklokt att låsa sig redan nu, säger kommunalrådet Bo Zander(S).

Kommunan styrs idag av en vänstermajoritet med Socialdemokrater och Safe. Frågan om vem som ska styra Nässjö har blivit mer aktuell den senaste tiden efter att Safe har interna problem där flera tunga namn hoppat av.

Dessutom finns det erfarenhet av samarbete mellan Socialdemokraterna och borgerliga partier.  Tidigare har kommunen bl.a. styrts av S, FP och C.

Men att bryta alliansen kan bli en tuff utmaning för Socialdemokraterna. För inför höstens val har de borgerliga partierna en gemensam valplattform.

 -Vi är helt inriktade på att det ska bli ett alliansstyre, säger Malin Olsson(M).