Elfenbenskusten andas ut - och "Svennis" kommer ut som Liverpoolsupporter

Hela Elfenbenskusten andas ut i dag. Storstjärnan och ikonen mot Japan i en träningsmatch för några dagar sedan.

Men efter  har Drogba nu anslutit till sina lagkamrater i träningslägret i Sion i Schweiz. Elfenbenskusten flyger till Sydafrika på onsdag och avlslutar sina VM-förberedelser med en träningsmatch mot Lausanne Sports i Nyon i morgon. 

Det är ännu oklart om Drogba finns med redan då men enligt Roger Kouassi, talesman för landslaget, så är förhoppningarna stora att han ska finnas med när VM startar.

---

Inget blogginlägg utan att nämna "Svennis" så klart. Den mannen kommer man inte undan så lätt.

Hans kontrakt med Elfenbenskusten sträcker sig ju bara över VM och därefter återstår att se var fotbollsnomaden och hans kompisar Tord Grip och dragspelet hamnar. Men "Svennis" har redan nu börjat kasta ut lite krokar i fotbollsvärlden.

Dagen efter att Rafa Benitez fick lämna jobbet som Liverpooltränare deklarerade Sven-Göran Eriksson för engelska medier att han varit Liverpoolsupporter hela sitt liv men att han "av diplomatiska skäl" inte nämnt det under sin tid som engelsk förbundskapten. Bättre att släppa den bomben nu då när platsen är vakant...

Tveksamt om   väljer det rekryteringsspåret. Men om favoriten till jobbet, Roy Hodgson, blir ny tränare i Liverpool så öppnas det ju upp en plats på bänken i Fulham.

En klubb som kanske mer motsvarar den status "Svennis" har i fotbollsvärlden i dag. Eller vad säger ni, är "Svennis" rätt man att rädda Liverpool?

---

Avslutar med ett länktips. Engelska The Guardian hade i helgen om allt från Elfenbenskustens VM-chanser till varför England kan vinna bucklan.

Anton Boström
anton.bostrom@sr.se