Fotboll

Pojklag i slagsmål efter fotbollsmatch

Helgens pojkallsvenska match i Karlstad mellan Lidköpingslaget IF Heimer och FBK Karlstad slutade i slagsmål och polisanmälningar. Ett gruff efter matchen ledde till att Heimers buss attackerades på hemvägen. 

Håkan Lindeberg är ledare för Heimer och han berättar att det hela började med ett bråk mellan två spelare efter att matchen avslutats.

-Situationen hade lugnat ner sig men när vi kommit en bit med bussen så kom en bil som prejade oss och vi var tvungna att stanna, säger Håkan Lindeberg.

Spelaren från motståndarlaget tog sig ur bilen tillsammans med flera vuxna män och dom försökte genom knytnävslag, stenkastning och våld mot dörrarna ta sig in i bussen.

- Det spred sig en obehagskänsla på bussen och spelarna blev skärrade men vi förstod allvaret och ringde genast polisen, säger Håkan Lindeberg.

Även Håkan Fasth, polis i Lidköping och matchcoach för Heimer, fanns med i bussen.

– De stoppade bussen och slog på rutorna för att komma in. All övrig trafik stoppades också. Det blev skärrat och själv ringde jag 112, säger Håkan Fasth.

– De var definitivt ute för att angripa oss. Man kan inte i sin vildaste fantasi tro att något sånt här kan hända.

En ovanlig händelse
Bjarne Andersson är ordförande i Karlstadsklubben och han är bestört över det som har inträffat.

- Vi har väl alla varit med om att det kan bli stora känslor i samband med fotboll men vanligtvis så brukar föräldrar och andra vuxna lugna ner situationen. Tyvärr så har det inte skett i det här fallet, säger Bjarne Andersson.

Ordföranden i Karlstadklubben menar att det är väldigt ovanligt att sådana här saker sker och att man i nuläget för samtal med både spelare och föräldrar, som i efterhand känner stor ånger för det som har hänt.

- Det kanske inte hjälper när det redan har skett men genom dom här samtalen så är vi i alla fall en bit på väg att lösa situationen inför framtiden. Alla ska kunna känna sig trygga inför en eventuell returmatch, säger Bjarne Andersson.

nyheterna.skaraborg@sr.se