Sommartips från redax: Stockholmssci-fi, springknarkning och berg och dalbanor!

Snart tar vi sommaruppehåll, om ni vill ha tips på hur man bäst spenderar sommaren tills vi är tillbaks, så spana in hela redax sommartips när nedanför! Hanna Fahl peppar till exempel på nya Twilightfilmen "Twilight 3: Eclipse" som har biopremiär 30 juni!

JESPER ENGSTRÖM:
Det jag peppar mest på i sommar är nog att få läsa ut alla dom där böcker som jag påbörjat men där det bokmärket råkade fastna nånstans på mitten. En som jag helt enkelt inte hunnit läsa klart - heter Vännerna och är skriven av Lars Jakobson.

Det är en slags science fictionbok som utspelar sig i Stockholm i nutid - men i en värld så som den hade skulle kunnat se ut om historien tagit andra vändningar.
Det fanns en gång planer på en tunnelbanestation som hette Kymlinge som aldrig byggdes klart. Utgångspunkten i den här boken är at den gjorde det - och blev hemvist åt ett ikea-liknande multinationellt företag vars grundare och VD blir odödlig med hjälp av hologram och arttificiell intelligens.

Det här låter kanske flummigt - men det är det inte. Snarare extremt fantasifullt, smart och extremt spännande.

NANA HÅKANSSON: 
I sommar ska jag bli beroende. Jag går aktivt in för att bli en träningsnarkoman. Jag ska tvinga mig själv ut och springa tills jag till slut inte vill annat än sträcka ut mina ben i perfekta löpsteg.

I september ska jag sedan springa St. Eriksloppet, min första halvmara. Eftersom jag vid det laget kommer att vara en fullfjädrad springknarkare kommer det att bli lätt som en plätt. Nu handlar det bara om mental förberedelse, jag läser Haruki Murakamis senaste bok Vad jag pratar om när jag pratar om löpning och dricker det nya svarta - rawfood smodies.

CALLE DERNULF:

Min sommar kommer vara, lång hoppas jag, Den inleds på bästa tänkbara sätt med Sonarfestivalen i Barcelona, givetvis är det underbart att bara åka till Spanien men att göra det och höra bra musik är ju en kombination jag inte kan vara utan.

Se till att besöka minst en festival varje sommar.

Som alltid räknar jag kallt med att jag ska hinna läsa en massa böcker som Jo Nesbö, John Ajvide Lindqvist, Patti Smith, Sofi Oksanen och självklart plöja tvserier jag missat, Nurse Jackie, Fringe och 30 Rock säsong 4, men framförallt ska jag, ganska många år för sent hinna med några av dom största nöjesparkerna i USA.

Har inte bestämt mig för om det blir tre eller fyra dagar av vansinne. Skoj vansinne. Så maximera upplevelsen. Ta lite musik, böcker, tv och skaka om det hela med en gigantisk upp och nedvänd berg och dalbana. Då blir din sommar lyckad.