Richard Henriksson, expertkommentator

Hur många VM har du jobbat för Radiosporten, när debut?
Det här blir min debut. Nästan. Jag smygdebuterade faktiskt 2006 genom att vara bisittare till Frankrike-Sydkorea 2006 från en studio i Radiohuset. Men det minns nog ingen, knappt ens jag själv.

Bästa VM-minne?
Snacka om att det finns många! Men hela Italia '90 är ett enda långt underbart fotbollsminne, jag var sju år och det gick verkligen upp för mig att fotboll är det bästa som finns. Semifinalen mellan Italien och Argentina är nog främsta minnet.

Sämsta VM-minne?
Sveriges semifinalförlust mot Brasilien 1994. Dels för resultatet, dels för att jag var på fotbollsturnering själv och förbjöds sitta uppe och se matchen av (alldeles för?) seriösa tränare.

Vad ser du mest fram emot under VM i Sydafrika?
Se Didier Drogba ta sig an Brasilien inför 90 000 åskådare på Soccer City. Jag vet att han är skadad just nu men jag har drömt om detta sedan december så innan han är helt avskriven håller jag hoppet vid liv...

Vilka spelare kommer du följa med störst intresse?
Förutom de absoluta megastjärnorna är jag som vanligt nyfiken på vilka nya stjärnor som föds. Milos Krasic kanske? Javier Hernandez! Jag tror också att Argentinas Angel di Maria får sitt stora genombrott!

Vilket lag kan bli den stora skrällen?
Jag varnar lite för Serbien och Chile. Jag tror inte att de vinner VM men både har potential att ta sig till semifinal.

Vilket lag vinner VM och varför?
Jag håller Spanien och Brasilien som mina favoriter. Men mycket kan hända under och inför VM som kan förändra utgångsläget. Men spanjorernas trupp ser otroligt stark ut. Det laget är minst sårbart för skador och avstängningar. Nog så viktigt i ett VM-slutspel.