Christian Olsson, referent

Hur många VM?
Var med under VM i frankrike -98, första gången. Det här blir, ju, då det fjärde världsmästerskapet för min del.

Bästa VM-minne?
Mitt bästa minne är semifinalen 2006, mellan Italien och Tyskland. Vi, i familjen, upplevde den utomhus en kokande natt i en italiensk badort; och det hela var fantastiskt spännande och bubblande fram till Pirlos genialiska passning till Grosso och 1-0 och sedan kontrade Gilardino och del Piero in 2-0. Då släppte allting...fyrverkerier, konfetti och tutor och vuxna människor som stod på kö framme vid storbildsskärmen för att få kyssa bilden av del Piero - en ofta djupt älskad italeinare.

Mitt sämsta minne...
...är den hemske tysken Harald Schumachers utrusning/överfall på fransmannen Patrick Battiston i VM 1982. Schumacher klarade sig undan bestraffning, Battiston bars ut på bår och de sensibla fransmännen knöt nävarna och spelade ut tyskarna fram till 3-1-ledning en bit in i förlängningen. Se´n fortsatte de taktiskt omedvetna fransmännen anfalla, tyskarna gjorde två snabba och det hela avgjordes till tysk fördel på straffsparkar.
Jag grät mig till sömns varje kväll i flera veckor.

Vad ser du mest fram emot under VM:
Det ska bli fantastiskt roligt att på plats få uppleva när världens grej kommer till afrika för första gången.

Vilka spelare ser du mest fram emot att följa?
Xavi och Iniesta för att de är vackrast och så... bäst.

Vilket lag kan bli den stora skrällen?
Portugal kan bli den stora skrällen. Jag tror, nämligen, på fullt allvar att de kan vinna VM; eftersom deras defensiv är grym och därtill kan ju C Ronaldo trolla